Wat is een website audit?

Om ervoor te zorgen dat je website blijft presteren en gebruiksvriendelijk blijft, is het belangrijk om regelmatig een uitgebreide website audit uit te voeren. Of je nu een bedrijf hebt of je persoonlijke merk wilt laten groeien, een goed geoptimaliseerde website is de basis voor zichtbaarheid en succes.

Wat is een website audit?

Een website-audit is een grondige controle van een website om te zien hoe goed deze presteert. Het doel is om problemen te vinden die de prestaties van de website kunnen vertragen of de zichtbaarheid kunnen verminderen. Door SEO-problemen aan te pakken, kan de zichtbaarheid in zoekmachines worden vergroot, wat meer bezoekers zal aantrekken. Daarnaast helpt een audit om de gebruikerservaring en content te verbeteren, wat leidt tot meer conversies en tevreden bezoekers.

Wat wordt er onderzocht bij een website audit?

Bij een website-audit worden de belangrijkste onderdelen van de website bekeken om te beoordelen hoe goed ze functioneren en waar verbeteringen mogelijk zijn. Hieronder vind je de 7 belangrijkste onderdelen uitgelegd:

  1. Structuur en navigatie van de website:
    Eerst wordt er gekeken naar de structuur van de website. Er wordt gecontroleerd of de sitemap de werkelijke structuur van de website goed weergeeft en er wordt gezocht naar no-follow links of overbodige pagina’s die de prestaties kunnen beïnvloeden. Een logische en overzichtelijke structuur is belangrijk want het helpt zoekmachines de website beter te begrijpen.
  2. Paginasnelheid en prestaties:
    Omdat de laadsnelheid belangrijk is voor zowel de gebruikerservaring als de zoekmachine-ranking, wordt er gekeken naar de snelheid waarmee de pagina’s laden. Langzaam ladende pagina’s kunnen bezoekers afschrikken en slecht presteren bij zoekmachines.
  3. Mobiele responsiviteit:
    Er wordt gecontroleerd of de website goed functioneert op smartphones en tablets om een goede gebruikerservaring te garanderen. Dit is steeds belangrijker, omdat steeds meer mensen internet via mobiele apparaten gebruiken.
  4. Kwaliteit van de content:
    Er wordt gekeken of de content het publiek goed aanspreekt, waardevol en origineel is, en of elke pagina relevant, interessant en makkelijk te lezen is. Dit helpt de website op te vallen bij zoekmachines en hoger te scoren.
  5. SEO (zoekmachineoptimalisatie):
    Er wordt onderzocht hoe goed zoekwoorden zijn geïntegreerd in de content, meta-tags en andere SEO-elementen. Daarnaast er wordt gekeken naar de backlinks van de website: de hoeveelheid en kwaliteit ervan. Ook wordt geëvalueerd hoe goed de pagina’s zijn geoptimaliseerd, inclusief titels, meta-beschrijvingen en subtitels.
  6. Websitebeveiliging:
    Websitebeveiliging is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat gegevens veilig zijn. Er wordt gekeken of jouw website beschermd is tegen malware en andere beveiligingsproblemen.
  7. Analyse en rapportage:
    Het is belangrijk om te analyseren hoe de website presteert op het gebied van verkeer, bounce rates en conversies met tools zoals Google Analytics. Rapportages geven inzicht in de effectiviteit van je site en helpen bij het vinden van verbeterpunten.

Kortom, om de vraag ‘Wat is een website audit?’ te beantwoorden, worden alle belangrijke aspecten van de website bekeken: structuur en navigatie, paginasnelheid, mobiele responsiviteit, contentkwaliteit, SEO en beveiliging. Dit is een controle om te beoordelen hoe goed de website presteert. Er wordt gezorgd voor een logische indeling, snelle laadtijden, optimale mobiele weergave, waardevolle content en effectieve SEO.

Ook wordt de beveiliging gecontroleerd en de prestaties worden geanalyseerd met tools om verbeterpunten te vinden en de concurrentie voor te blijven. Een grondige website-audit biedt dus inzicht in de prestaties van jouw website en laat zien waar je kunt verbeteren, zodat jouw website beter kan scoren en meer bezoekers kan aantrekken.

Heb je vragen over de blog “Wat is een website audit?” of wil je een professionele website audit laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op!

Wil je meteen aan de slag? Bekijk dan hier ons aanbod voor een uitgebreide website-audit die jouw bedrijf verder kan helpen groeien.

Meer weten?

Ontdek hoe Linkbuildingheroes jouw website kan laten groeien met effectieve linkbuildingstrategieën. We verbeteren de vindbaarheid en autoriteit van jouw website in zoekmachines. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

ons aanbod

Linkbuildingpakket Zilver

€175,-

Linkbuildingpakket Goud

€230,-

Linkbuildingpakket Platinum

€425,-

Linkbuildingpakket Diamant

€999,-