Wat is Linkbuilding en waarom is het belangrijk?

In de digitale wereld van vandaag is het hebben van een sterke online aanwezigheid essentieel voor het succes van je website. Een cruciaal onderdeel van deze aanwezigheid is linkbuilding. Maar wat is linkbuilding eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? In dit artikel duiken we dieper in op deze vragen en geven we inzicht in de wereld van linkbuilding. 

Wat is linkbuilding? 

Wat is Linkbuilding? Linkbuilding is een strategie die wordt gebruikt om het aantal en de kwaliteit van inkomende links naar een website te vergroten. Deze inkomende links, ook wel backlinks genoemd, zijn hyperlinks van andere websites die naar jouw website verwijzen. Het idee achter linkbuilding is dat hoe meer relevante en hoogwaardige backlinks je hebt, hoe hoger je website scoort in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing.

Soorten backlinks 

Niet alle backlinks zijn gelijk. Verschillende soorten links hebben verschillende waarde voor jouw website: 

 • Natuurlijke Backlinks: Deze ontstaan organisch wanneer andere websites vrijwillig naar jouw website linken omdat ze de inhoud waardevol vinden.
 • Gastblog Backlinks: Hierbij schrijf je een gastartikel voor een andere website in ruil voor een backlink naar jouw site
 • Startpagina Backlinks: Dit zijn backlinks die afkomstig zijn van startpagina’s, waar linkjes naar verschillende sectoren/thema’s staan.
 • Sociale Media Backlinks: Backlinks van sociale media platforms kunnen ook bijdragen aan jouw linkprofiel. 

Wat is interne linkbuilding?

Interne linkbuilding verwijst naar het proces van het plaatsen van links binnen de inhoud van je eigen website die verwijzen naar andere pagina’s binnen dezelfde website. Deze interne links helpen niet alleen bij het navigeren van gebruikers door je website, maar ze helpen ook zoekmachines om de structuur en de inhoud van je site beter te begrijpen, wat kan leiden tot een betere ranking. 

Wat is externe linkbuilding?

Externe linkbuilding, ook wel bekend als backlinking, is het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende strategieën, zoals het maken van waardevolle content die andere websites willen delen, het actief deelnemen aan online communities en het vragen om vermeldingen op relevante websites.  

Wat is linkbuilding 1

Waar moet je op letten bij linkbuilding? 

Bij het uitvoeren van linkbuilding is het verleidelijk om te streven naar een groot aantal backlinks, in de overtuiging dat meer links automatisch leiden tot een betere ranking in zoekmachines. Echter, de focus zou moeten liggen op kwaliteit boven kwantiteit. Het verkrijgen van backlinks van relevante en betrouwbare websites is van veel groter belang dan het simpelweg vergaren van een groot aantal links van willekeurige bronnen. 

Waarom kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit: 

 • Relevantie: Zoekmachines zoals Google hechten veel waarde aan de relevantie van backlinks. Een backlink van een website die gerelateerd is aan jouw niche of onderwerp, draagt meer bij aan je ranking dan een link van een niet-gerelateerde website.
 • Autoriteit: Backlinks van websites met een hoge autoriteit worden als waardevoller beschouwd. Een enkele link van een goed gerespecteerde website kan meer impact hebben dan tientallen links van minder relevante bronnen.
 • Betrouwbaarheid: Het verkrijgen van backlinks van betrouwbare websites verhoogt niet alleen je geloofwaardigheid in de ogen van zoekmachines, maar ook in die van potentiële bezoekers. Het kan hun vertrouwen vergroten en hen aanmoedigen om door te klikken naar jouw website. 

Het belang van natuurlijk ogende anchor teksten: 

Naast het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, is het gebruik van natuurlijk ogende anchor teksten van cruciaal belang. Anchor teksten zijn de zichtbare teksten van een hyperlink. Het is belangrijk dat deze teksten relevant zijn voor de pagina waarnaar ze verwijzen en dat ze op een natuurlijke manier zijn geïntegreerd in de tekst.

Waarom natuurlijk ogende anchor teksten essentieel zijn: 

 • Relevantie: De anchor tekst moet aansluiten bij de inhoud van de pagina waarnaar wordt gelinkt. Dit helpt zoekmachines om de context van de link beter te begrijpen en draagt bij aan een betere ranking
 • Gebruikerservaring: Natuurlijk ogende anchor teksten zijn niet alleen belangrijk voor zoekmachines, maar ook voor gebruikers. Ze moeten de bezoeker een duidelijk idee geven van wat ze kunnen verwachten wanneer ze op de link klikken, wat de gebruikerservaring verbetert.
 • Veiligheid: Door te zorgen voor natuurlijk ogende anchor teksten vermijd je het risico om als spam of manipulatief te worden beschouwd door zoekmachines. Dit kan leiden tot een lagere ranking of zelfs het volledig verwijderen van je website uit de zoekresultaten. 

Is linkbuilding belangrijk? 

Absoluut. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en speelt een grote rol in het bepalen van de ranking van je website in de zoekresultaten. Sterke backlinks zijn als bouwstenen voor de online aanwezigheid van je website en hebben een aanzienlijke invloed op het succes ervan. Maar wat gebeurt er als je dit essentiële onderdeel van SEO negeert of niet serieus neemt? 

Wat gebeurd er als je linkbuilding negeert: 

 • Zwakke online zichtbaarheid: Zonder een effectieve linkbuildingstrategie loop je het risico om te verdwalen in de overvloed aan websites op het internet. Je website zal moeilijker te vinden zijn voor potentiële bezoekers, wat resulteert in een zwakke online zichtbaarheid en minder organisch verkeer.
 • Lagere zoekmachine ranking: Backlinks worden beschouwd als een belangrijke rankingfactor voor zoekmachines zoals Google. Als je website niet voldoende kwalitatieve backlinks heeft, zal deze waarschijnlijk lager worden gerangschikt in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot minder klikken en minder verkeer naar je site.
 • Minder geloofwaardigheid en vertrouwen: Sterke backlinks fungeren als een soort ‘stemmen van vertrouwen’ van andere websites. Wanneer jouw website wordt aanbevolen door gerenommeerde bronnen, neemt het vertrouwen en de geloofwaardigheid van je site toe. Zonder deze externe validatie loop je het risico dat bezoekers je website als minder betrouwbaar beschouwen.
 • Gemiste zakelijke kansen: Door het ontbreken van een solide linkbuildingstrategie mis je mogelijk waardevolle zakelijke kansen. Sterke backlinks kunnen niet alleen het verkeer naar je site verhogen, maar ook leiden tot nieuwe leads, klanten en samenwerkingen.

Wat is linkbuilding 2

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding is zonder twijfel een van de meest tijdrovende en complexe aspecten van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het vereist niet alleen een diepgaand begrip van de algoritmes van zoekmachines, maar ook een grondige kennis van de markt en de concurrentie. Voor veel bedrijven kan het een ontmoedigende taak zijn om een effectieve linkbuildingstrategie te ontwikkelen en uit te voeren, vooral gezien de voortdurend evoluerende aard van het online landschap. 

Het niet juist uitvoeren van linkbuilding kan grote gevolgen hebben voor de online zichtbaarheid en het succes van een website. Hier zijn enkele van de belangrijkste onderdelen waar je mogelijk mee te maken krijgt als je linkbuilding niet serieus neemt of het niet op de juiste manier uitvoert: 

 • Daling in zoekmachine ranking
 • Minder organisch verkeer
 • Verlies van concurrentievoordeel
 • Gebrek aan geloofwaardigheid en vertrouwen

Wat kost een backlink?

Het verkrijgen van backlinks voor je bedrijfspagina kan verschillende kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de eigenschappen van de aangeboden backlinks. De prijs hangt vaak af van hoe belangrijk en relevant de website is die de backlink aanbiedt. Grote en bekende websites vragen meestal meer vanwege hun bereik en betrouwbaarheid. 

Naast de website-autoriteit zijn ook de voorwaarden van de overeenkomst belangrijk bij het bepalen van de kosten. Sommige websites vragen een eenmalige vergoeding voor het plaatsen van een backlink, terwijl andere een abonnement of periodieke betaling vereisen. Soms worden extra kosten in rekening gebracht voor een betere positie op de website of voor het maken van speciale inhoud rondom de backlink. 

Het is verstandig om een budget op te stellen en te bedenken welke backlinks het meest waardevol zijn voor jouw bedrijf. Je kunt investeren in hoogwaardige backlinks van relevante websites binnen jouw branche of doelgroep, wat kan helpen bij een betere zichtbaarheid online en een hogere positie in zoekmachines. 

Ontdek de voordelen van Linkbuildingheroes 

Wil je de zichtbaarheid van je website in zoekmachines verbeteren? Dan is linkbuilding, zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, een belangrijke strategie. Bij Linkbuildingheroes maken we het verkrijgen van hoogwaardige backlinks makkelijk en effectief, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Onze professionele dienstverlening is gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring. We zijn experts in linkbuilding en bieden een scala aan pakketten en maatwerkopties, zodat er altijd een oplossing is die past bij jouw behoeften en budget. Wat ons onderscheidt, is onze focus op hoogwaardige backlinks. We selecteren zorgvuldig alleen de beste backlinks die bijdragen aan een sterke linkbuildingstrategie. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op permanente plaatsing van backlinks op websites met een goede autoriteit binnen jouw branche. Bovendien zorgen we voor meetbare resultaten.

Al onze geleverde backlinks worden nauwkeurig gerapporteerd, zodat je precies kunt zien welke links zijn verkregen en wat hun waarde is. We streven naar transparantie en effectiviteit in al onze campagnes. En last but not least, onze klantgerichte ondersteuning staat altijd voor je klaar. Onze linkbuilding- en SEO-specialisten beantwoorden graag al je vragen en helpen je bij elke stap van het proces. Jouw succes is onze prioriteit, en we zijn hier om je te helpen jouw linkbuildingdoelen te realiseren.

Neem contact op met Linkbuildingheroes

Dus om antwoord te geven op de vraag wat is linkbuilding, kunnen we stellen dat het een strategie is die belangrijk is voor het vergroten van de zichtbaarheid en het succes van je website in de online wereld. Linkbuildingheroes staat klaar om je te helpen bij het bouwen van een krachtige linkbuilding profiel. Hierdoor komen er meer bezoekers naar jouw website! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het realiseren van jouw linkbuildingdoelen.

Conclusie

Om antwoord te geven op de vraag “wat is linkbuilding”, kunnen we stellen dat het een strategie is voor het vergroten van de zichtbaarheid en het succes van je website in de online wereld. Door middel van linkbuilding kun je niet alleen het aantal inkomende links naar je site vergroten, maar ook de kwaliteit ervan verbeteren. Dit draagt bij aan een betere ranking in zoekmachines en verhoogt het vertrouwen en de geloofwaardigheid van je site bij bezoekers.

Om linkbuilding effectief toe te passen, is het belangrijk om te streven naar kwaliteit boven kwantiteit, waarbij relevante en betrouwbare backlinks worden nagestreefd. Daarnaast is het essentieel om natuurlijk ogende anchor teksten te gebruiken en te zorgen voor een evenwichtige mix van interne en externe links.

Kortom, een goed doordachte linkbuildingstrategie kan een aanzienlijke impact hebben op het succes van je website. Het is een proces dat tijd en inspanning vereist, maar de resultaten kunnen de moeite waard zijn in termen van verbeterde zoekmachine ranking, verhoogde online zichtbaarheid en een groter vertrouwen onder je doelgroep.

 

Meer weten?

Ontdek hoe Linkbuildingheroes jouw website kan laten groeien met effectieve linkbuildingstrategieën. We verbeteren de vindbaarheid en autoriteit van jouw website in zoekmachines. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

ons aanbod

Linkbuildingpakket Zilver

€175,-

Linkbuildingpakket Goud

€230,-

Linkbuildingpakket Platinum

€425,-

Linkbuildingpakket Diamant

€999,-