Het verschil tussen follow en nofollow links 

Als je ooit een website hebt bezocht of aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) hebt gewerkt, ben je ongetwijfeld bekend met de termen “follow” en “nofollow” links. Wat is het verschil tussen follow en nofollow links? Wat betekenen ze precies? Waarom zijn ze belangrijk? En hoe zijn ze van invloed op je online aanwezigheid? In deze blog duiken we hier dieper op in.

Wat zijn follow en nofollow links? 

Follow en nofollow links zijn twee typen hyperlinks die veel voorkomen op websites. Het onderscheid tussen hen ligt in hoe zoekmachines ze behandelen bij het indexeren van inhoud en het toekennen van autoriteit aan pagina’s. Een follow link geeft zoekmachines de instructie om de gelinkte pagina te volgen en te indexeren, terwijl een nofollow link aangeeft dat zoekmachines de link niet moeten volgen of de gelinkte pagina niet moeten indexeren. Het correct toepassen van follow en nofollow links is essentieel voor een effectieve zoekmachineoptimalisatie en het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website.

Wat zijn de functies? 

De functie van follow links is om zoekmachines te laten weten dat ze de gelinkte pagina moeten volgen en indexeren. Dit kan bijdragen aan de ranking en zichtbaarheid van de gelinkte pagina in zoekresultaten. Aan de andere kant vertelt een nofollow link zoekmachines expliciet om de link niet te volgen of de gelinkte pagina niet te indexeren. Dit wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat bepaalde links autoriteit krijgen, zoals bij betaalde links of gebruikersgegenereerde inhoud.

Waarom zijn follow links belangrijk? 

Follow links zijn belangrijk omdat ze een essentieel onderdeel vormen van linkbuilding en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ze dragen bij aan de organische groei en autoriteit van een website door de linkjuice door te geven aan de gelinkte pagina’s. Follow links kunnen helpen om de positie van een website in zoekresultaten te verbeteren en de zichtbaarheid te vergroten, wat resulteert in meer verkeer en potentiële klanten. 

Waarom zijn nofollow links belangrijk? 

Nofollow links zijn belangrijk omdat ze verschillende voordelen bieden voor websitebeheerders en marketeers. Ze helpen bijvoorbeeld bij het voorkomen van spam of onbetrouwbare sites die profiteren van de autoriteit van je website. Door nofollow attributen toe te voegen aan links naar verdachte sites, minimaliseer je het risico op associatie met slechte kwaliteit inhoud.

Het onderscheiden van follow en nofollow links 

Het onderscheid tussen follow en nofollow links kan visueel subtiel zijn, maar de impact ervan op de online zichtbaarheid van een website is aanzienlijk. Dit wordt bepaald door de toevoeging van specifieke attributen aan de HTML-code van een link. Hieronder volgen voorbeelden van hoe follow en nofollow links eruitzien in HTML en waarom ze er zo uitzien. 

Voorbeeld van een Follow Link: 

<a href=”https://www.example.com” target=”_blank”>Bezoek onze website</a> 

Dit is een typische follow link. Wanneer zoekmachines deze link tegenkomen, zullen ze de gelinkte pagina bezoeken, indexeren en de autoriteit van de gelinkte pagina mee laten wegen voor de ranking. 

Voorbeeld van een Nofollow Link: 

<a href=”https://www.example.com” target=”_blank” rel=”nofollow”>Bezoek onze website</a>

In dit voorbeeld is de toevoeging van rel=”nofollow” het kenmerk van een nofollow link. Hierdoor vertelt de link aan zoekmachines dat ze de gelinkte pagina niet moeten volgen of indexeren, en dat er geen autoriteit wordt doorgegeven aan de gelinkte pagina voor de ranking. 

Door deze attributen te gebruiken, kunnen website-eigenaren de manier waarop zoekmachines hun links behandelen, controleren en optimaliseren in overeenstemming met hun SEO-strategieën. 

Linkbuilding uitbesteden 

Linkbuilding is een tijdrovend en complex proces dat vaak gespecialiseerde kennis en ervaring vereist. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om hun linkbuildingactiviteiten uit te besteden aan professioneel SEO-bedrijf. Door linkbuilding uit te besteden, kunnen bedrijven profiteren van de expertise van professionals en zich richten op hun kernactiviteiten, terwijl ze tegelijkertijd werken aan het verbeteren van hun online zichtbaarheid. 

Meer weten?

Ontdek hoe Linkbuildingheroes jouw website kan laten groeien met effectieve linkbuildingstrategieën. We verbeteren de vindbaarheid en autoriteit van jouw website in zoekmachines. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

ons aanbod

Linkbuildingpakket Zilver

€175,-

Linkbuildingpakket Goud

€230,-

Linkbuildingpakket Platinum

€425,-

Linkbuildingpakket Diamant

€999,-